Middelburg, de trots van elke Zeeuw

Middelburg is de hoofdstad van de provincie Zeeland. Dat Middelburg zo populair is bij bewoners en bezoekers, is terecht. Het horeca- en winkelaanbod is uitstekend en overal beleef je het water! Hier dwaal je heerlijk door de afwisselende straatjes en geniet je van de oudheid die nog zichtbaar is. De stad telt wel 1.100 rijksmonumenten.

Feesten zit Middelburg in de genen

In Middelburg worden het hele jaar door allerlei evenementen georganiseerd. Dan leeft de stad even extra op door muziek, heerlijk eten, kunst en cultuur. Dat de inwoners wel van een feestje houden, zit in de genen van Middelburg. In de middeleeuwen werden hier de Franse wijnen opgeslagen en verhandeld. Je snapt… er werd ook het nodige zelf genuttigd.

Je wandelt zo naar de markt vanaf de Zuidsingel

Het winkelaanbod in Middelburg is goed. De stad heeft het grootste winkelaanbod van heel Zeeland. Op de Lange Delft vind je winkelketens zoals H&M, ICI Paris XL, Hema en Hunkemöller. Verder worden de leuke straatjes gesierd door winkels van lokale ondernemers. Ook is er elke donderdag en zaterdag markt in de binnenstad van Middelburg. De grootste van heel Zeeland en daar wandel je vanaf de Zuidsingel zo naar toe.

Ontspannen en sporten in de buitenlucht

Van De Zuidsingel ben je met 10 minuten fietsen bij Landgoed ter Hooge of de Sint Laurense Weihoek. Geniet van een wandeling, sport in de buitenlucht of maak een lange fietstocht. Misschien wel naar het strand bij Vlissingen of de andere mooie stranden van Walcheren. En golf je graag? Golfbaan de Zweeuwsche ligt op slechts 10 minuten rijafstand.

Middelburg ligt in het hart van Zeeland. De diverse provinciale wegen en de A58 zorgen ervoor dat je met 15 minuten in Vlissingen bent of op het strand zit. Verder ben je met een half uurtje in Goes en het prachtige Antwerpen is maar een uur rijden. Reis je met het openbaar vervoer, dan fiets je vanaf de Zuidsingel in 5 minuten naar het treinstation dat net even buiten de vesting ligt.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief_
Ontvang relevante updates over de Zuidsingel Middelburg


  • Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.