Met hart voor Zeeland ontwikkeld en gebouwd

Jan ’t Mannetje is geen geboren Zeeuw, maar dat maakt hem niet minder betrokken bij Middelburg. Hij woont in de stad en heeft er familie wonen. Dat hij nu ook nog als ontwerpleider De Zuidsingel mag gaan begeleiden, vindt hij fantastisch. Jan houdt van de nuchtere Zeeuwse mentaliteit en voelt zich als een vis in het water als hij als een ‘harmonica’ beweegt tussen Heijmans Vastgoed en Heijmans Woningbouw om optimalisatie in kwaliteit en kosten te bewerkstelligen.

We spreken Jan in een drukke periode waar de begroting moet worden rondgemaakt en de tekeningen van voorlopig naar definitief worden gemaakt. “Het is leuk om te merken dat mensen echt niet kunnen wachten om te zien wat er achter de gevels van De Zuidsingel voor woningen komen. De gevels presenteerden we al en ik merk dat het enthousiasme toen begon te groeien.”

 

Bekentenis

“Het is dat ik zo fijn woon in mijn mooie, nieuwe huis in Mortiere, maar anders had ik De Zuidsingel zeker overwogen. Je woont hier midden in de stad, maar zonder een parkeerprobleem. Ook leuk dat er veel diversiteit in De Zuidsingel zit qua grootte van de appartementen. Daarbij bouwen we wat eengezinswoningen die weer mooi aansluiten op de bestaande bouw. De gasloze woningen zijn ook nog eens klaar voor de toekomst door de duurzame wijze van bouwen.”
In een bouwteam trek je vanaf dag 1 met elkaar op

De Zuidsingel is ontworpen in een bouwteam. Jan legt uit dat dit veel voordelen biedt. “In een bouwteam trek je vanaf dag 1 met elkaar op. Ontwikkelaar en bouwer kunnen met elkaar schakelen en bijsturen, zodat het plan technisch, esthetisch en financieel haalbaar en uitvoerbaar is. We kijken continu wat het beste is voor de buurt en de toekomstige bewoners. Stapje voor stapje kom je tot een optimum. Onze ervaring is dat dit bijdraagt aan een hoogwaardiger plan, geen verrassingen in de kosten en een bouw met minder vertraging.”

 

Lokaal verankerd

“Het leuke is dat Heijmans Bouw lokaal verankerd is. We zitten in Zeeland en bouwen daar dus ook. Op het moment dat we onderaannemers in gaan schakelen, zoeken we ook eerst in de regio naar geschikte partijen. De hechte band die we met elkaar hebben, is niet alleen fijn voor de werksfeer, het komt de kwaliteit van De Zuidsingel ook ten goede. Je merkt dat iedereen zich erg betrokken voelt.”